Helena Madeleine Holther Olesen's profile

Kreativ Kode 2. semester DMJX - Interaktiv Design 20-23

Refleksionsopgave Behance – Kreativ kode forløb

I uge 1 startede vi ud med at sidde og efterligne plakater, for at få en overordnet forståelse af Processings sprog. Der var mulighed for at arbejde alene eller i grupper, og jeg valgte at sidde med en større gruppe og udarbejde løsninger sammen hver dag. Det gav mig en følelse af, at jeg ikke var alene om de ting jeg ikke forstod og selvfølgelig muligheden for at hjælpe andre, når der var noget der ikke virkede.

Det sværeste ved dette forløb, er at forstå opbygningen af koden. Hvornår bruger man for-løkker? Hvor skal man ”translate” og hvordan fungerer ens koordinatsystem?

Første dag skulle vi lære at benytte os af Processings ”tweaking” muligheder. Dvs. man live kan sidde og ændre i variablerne og se hvordan tingene flytter sig på ens skitse.

Her ser vi hvordan jeg med firkanter, én efter en rykkede rundt og placerede dem på øjemål. Det galt ikke om at kode det korrekt, men at sidde og tweake det på plads.
De andre dage fik vi nogle sværere opgaver og det krævede klart mere hjælp, at få koden til at makke ret. Her lærte vi at bruge arrays, til lettere at kunne ”kalde” på - i dette forløb farverne - senere hen i koden. Vi lærte også forskellen på ’int’ og ’float’, og hvordan de fungerede bedst i vores for-løkker.
Her er et eksempel på, hvor tæt vi kom på det endelige resultat:
Dette eksempel var i starten en plakat, men ved et tilfælde fik jeg tingene til at bevæge sig, ved at implementere et stykke kode vi havde lavet dagen før. Det var ikke intentionen, men det endte med at være en sjov alternativ løsning alligevel:
Design Matters opgave

Efter første uge med definererede opgaver, skulle vi selv i gang med at idé generere og udvikle vores eget stykke kodet design. Det var en opgave til Design Matters, hvor vi skulle supplere et allerede genereret stykke kode, med vores egne designs og definitioner.
Koden kører på tweets der omhandler konferencen, og for hvert bogstav i alfabetet, skulle vi implementere noget selvopfunden kode, så vi til sidst fik et design, der gerne skulle ændre sig pr. tweet.
Jeg gik i gang med at lave et moodboard, og besluttede mig for at holde mig til enkelte former og rolige farver. Jeg var en del inspireret af nordisk design og holdte det derfor simpelt og clean.


Moodboard:
Min løsning efter 3 forskellige tweets:

Mit resultat blev klart varmere i farverne end min intention, men alt i alt spiller det fint sammen. Overordnet set er der intet specielt system i opbygningen af min kode. Det kreative rod, kom af en mindre hektisk arbejdsproces, hvor manglen på motivation pludselig skyllede ind over mig. Set på det med nye øjne, kunne jeg godt have tænkt mig, at der måske havde været et samspil mellem fx konsonanter og vokaler, eller tegn og bogstaver.

Jeg har i princippet bare tilføjet forskellige former, hhv. firkanter, cirkler og text, og derefter tweaket på dem, alt efter hvilke bogstaver de møder i de forskellige tweets. Fx hvis en af vores firkanter møder et ’n’ i sit tweet, skal den roteres med -25 grader. 
Arbejdsproces

Min arbejdsproces var utrolig præget af, at jeg valgte at arbejde alene. Jeg havde, som tidligere nævnt, en del glæde af at arbejde i gruppe i første uge, og følte mig faktisk ret alene og fortabt i de 2 sidste uger med selvstudie. Hvis jeg skulle gøre noget om, var det klart at have fundet en makker, der ect. Kunne sparke gang i de kreative processer og motivere i de svære perioder.


Kode som redskab

Kodning i en designrelateret sammenhæng, har mange fordele og ulemper. Os som er vandt til at kreere i hånden eller i Illustrator, får pludselig muligheden for at lave utallige forskellige variationer, bare ved enkelte ændringer i variabler og former. På den anden side skal du kunne snakke sproget, før du kan benytte det. Det tager helt klart tid og øvelse, og der ligger en grundlæggende matematisk viden bag, som man skal være klar over og god til. Det har egentlig aldrig sagt mig så meget, og jeg må være ærlig og indrømme, at jeg nok ikke bliver Danmarks næste mester-koder.

Jeg kan sagtens se, hvor handy et hjælpemiddel det kan være, men mine interesser ligger simpelthen bare et andet sted.

Untill next time - adios




Kreativ Kode 2. semester DMJX - Interaktiv Design 20-23
Published:

Kreativ Kode 2. semester DMJX - Interaktiv Design 20-23

Published: